Välkommen till vår medlemssida!


Det är tack vare DIG! som vi kan erbjuda denna sida och dess innehåll, så TACK!.

Jag och de som passerar här som tipsters ska göra allt för att ni alla ska bli vinnare med vårt arbete.

Se våra tips som en vägledning och en faktabas men gå alltid din egen väg för att lyckas, ta hjälp men följ inte strömmen!


Stort tack och lycka till!


Dagens spel    v75 Eskilstuna Travbana 17 November 2023Upploppets V75 jultävling!


VINN HEMLIGA JULKLAPPAR!


Under perioden 18 November- 23 December avgörs Upploppets jultävling i V75. Där kan alla kunder på upploppet.se delta utan kostnad. Tävlingen går ut på att du under sex omgångar ska spela en enkelrad till V75 (Lördagar). De tre personer som totalt lyckas bäst under deltävlingarna får ett pris. Vinnaren får en fin hemlig julklapp samt evig ära och berömmelse. Tvåan och trean erhåller också varsin hemlig julklapp!


TÄVLINGSREGLER


Tävlingen går ut på att du under sex omgångar 18/11-23/12 ska spela en enkelrad till V75 (Lördagar).Du får endast lämna in en rad, säkerställ att ditt spel är inlämnat senast varje lördag kl 16:20, annars tas det inte med som ett giltigt tävlingsbidrag.


Poängen räknas enligt följande:


Vinnarprocent:


0-10% = 10p

11-20%= 9p

21-30%= 8p

31-40% = 7p

41-50% = 6p

51-60% = 5p

61-70% = 4p

71-80% = 3p

81-90% = 2p

91-100% = 1p


Vid oavgjort


Antal rätt är den viktigaste parametern för att rangordna topplistan. Står flera spelare på lika antal rätt används följande särskiljningsparametrar:


 1. Antal system med sju rätt
 2. Lägsta V75-procenten på en spik under någon avgjord omgång


V75-omgångar


Tävlingen avgörs under sex ordinarie V75-lördagar från 18 nov till 23 dec 2023.

De omgångar som ingår i tävlingen är följande:


 1. 18 Nov - Eskilstuna
 2. 25 Nov - Jägersro
 3. 2 Dec - Solvalla
 4. 9 Dec - Åby
 5. 16 Dec - Bollnäs
 6. 23 Dec - Mantorp

Vem vinner?


De tre deltagare som har totalt flest antal poäng efter de aktuella omgångarna vinner varsit pris.


Vinnaren erhåller, förutom ära och berömmelse även titeln Upploppsjulmästare i V75


 1. 1:a pris: Stora julklappen (Värde 2500kr)
 2. 2:a pris: Mellan julklappen (värde 1000kr)
 3. 3:e pris: Lilla julklappen (Värde 350kr)

Spelförslag och andelsspel


Nedan finner ni våra spelförslag samt aktuella andelsspel


(Klicka på bilderna för att komma till respektive kupong)


DAGENS OMGÅNG

V75 från Eskilstuna och Sundbyholmstravet. Det är inte vilken omgång som helst då inte mindre än fyra årgångsfinaler ska avgöras i Breeders Crown, alla med 1,6 miljoner i förstapris, detta då hästarna är med i något som kallas Premiechansen. Streckspelet har också en stor jackpot där en ensam vinnare kan lägga beslag på runt 45 miljoner kronor. Det finns mycket hög potential på liret då många av loppen är öppna och favoriter som är sårbara. Eskilstuna är en 1 000-metersbanan som har ett i sammanhanget kort upplopp som mäter 182 meter.Värt att notera på Sundbyholmstravet är att innerspåret inte är lika bra att ha som på andra banor.Lycka till i jakten på miljonerna.

Vädret på V75:

# Eskilstuna, Sundbyholmstravet:Temperaturen förväntas ligga runt -5 grader under tävlingsdagen. Det ska inte vara risk för någon nederbörd.

DAGENS RUBRIKHÄSTAR

OMGÅNGENS BÄSTA SPIK


Avd-3 Nr 12 Power Doc är en mycket kapabel häst som siktas mot Sylvesterloppet på nyårsafton. Han kommer med två raka andraplatser men nu är vi helt inne på att han har en god möjlighet att vinna det här stayerloppet. Det är visserligen 40 meters tillägg men det tror vi inte spelar någon roll över de tre varven. Tränaren och kusken Åke Lindblom låter tillfreds med både häst, distans och förutsättningar. Han är på tok för lite spelad och vi tvekar inte att ropa ut honom som omgångens bästa spik! Det får bära eller brista.

OMGÅNGENS BÄSTA DRAG


Avd-4 Nr 2 Decision Maker kommer med två raka segrar och vann väldigt enkelt från ledningen senast i semifinalen. Läget är perfekt och vi tycker hon ska ha en bra chans att strida om årgångssegern. Tränaren Stefan ”Tarzan” Melander låter väldigt optimistisk och då hon verkar bli rejält underspelad så vill vi varna för henne. Anmäld barfota fram men det kan bli barfota runt om banan tillåter det. Kusken Björn Goop lär servera henne ett fint lopp och vi tycker att hon får bli hela omgångens drag! Knapp favorit att ta hand om ledningen och där ökar hennes chanser.

OMGÅNGENS BÄSTA SKRÄLL


Avd-2 Nr 6 Stens Rubin har gjort det bra under en längre tid utan att ha fått vinna. Senast i semin avslutade han vasst och slutade trea. Enligt stall Untersteiner ska hästen vara ännu bättre nu i finalen. Han är ingen raket från start men borde kunna få en fin resa. Vi tycker han är hyperintressant och utnämner honom till omgångens bästa skräll!

Dagens spel    v75 Eskilstuna Travbana 17 November 2023

Avd-1


Rank:


A: 6-10-1

B: 2-3-4-7

C: 9-8


Spets: 1 Comes With Age

Rygg: 3 Chapuy


Loppanalys


6 Dats So Cool höll bra från utvändigt ledaren senast på Bjerke, detta bakom Dear Friend och Missle Hill. Gången innan dess var han mycket duktig vid segern på Axevalla. Träningen sköts enligt tränaren på bästa sätt. Motståndet är inte det blodigaste och vi tycker han ska ha en vettig chans att vara med i segerstriden. Tål jobb och får tipsettan.


10 Phoenix Photo svarade för en fin insats senast på Bergsåker. Att man fick se sig slagen av Great Skills är inget att skämmas över. Formen är enligt tränaren Svante Ericsson på topp. Hästen går från alla positioner och blir det bara lite fart på tillställningen så kommer han hävda sig väl.


1 Comes with Age har många galopper i raden och senast blev det just galopp, detta i första sväng. Hästen är snabb från start och kusken Örjan Kihlström lär ladda det som går för att hålla upp täten. Tränaren Stefan P Pettersson lyfter verkligen sin häst och är väldigt nöjd med läget. Formen är på topp och sköter han sig är han given i striden. Favorit att ta hand om ledningen. Stänger A-gruppen.


2 Dark Roadster kommer med tre raka segrar och har sett jättefin ut på slutet. Senast för några dagar sedan vann han mycket enkelt på Romme. Nu är motståndet betydligt tuffare men han är bra själv också. Hästen är en utmärglad sprinter och kan öppna från start. Ledning ett plus men inget måste hälsar stallet. Amerikansk vagn.


3 Chapuy gjorde en slät figur i comebacken senast på Örebro, men vi vet att att han kan springa fort. Det var tydligt att han behövde loppet i kroppen. Nu är förutsättningarna bättre med ett bra läge. Hästen är kvick ut som flera andra med bra lägen. Kort distans är optimalt och tränaren och kusken Åke Lindblom låter nöjd med allt.


4 Milliondollarrhyme avslutade fullt godkänt senast på Solvalla och slutade då trea. Bra utgångsläge och skulle de andra köra hårt, vilket lär bli fallet, då gynnas Milliondollarrhyme. Vi vet att han är kapabel att vinna ett sådant här lopp, men då måste han steppa upp lite ytterligare.

Avd-2


Rank:


A: 6-5-1-9

B: 12-3-2

C: 4-10-7-11-8


Spets: 1 Holcombe Zet

Rygg: 2 Caviar From Mine


Loppanalys


6 Stens Rubin har gjort det bra under en längre tid utan att ha fått vinna. Senast i semin avslutade han vasst och slutade trea. Enligt stall Untersteiner ska hästen vara ännu bättre nu i finalen. Han är ingen raket från start men borde kunna få en fin resa. Vi tycker han är hyperintressant och utnämner honom till omgångens bästa skräll!


5 Fame and Glory är en otroligt lovande treåring som fick sin segerrad bruten senast i semin, detta mot Boscha Diablo, men gjorde ändå en stark insats, särskilt med tanke på att han inte var frisk. Tidigare i år vann han Kriteriet och blir nu stor favorit att ta hem ännu en årgångsfinal. Tränaren Timo. Nurmos lämnar lugnade rapporter gällande träning och form, hästen känns perfekt. Given i striden.


1 Holcombe Zet visade upp ett läckert intryck senast då kusken Örjan Kihlström tidigt körde sig till ledning och vann busenkelt. Innerspåret är kanske inte helt optimalt på Eskilstuna, men tränaren Daniel Redén låter väldigt nöjd i övrigt med sin häst. Nu kör man med ett norskt huvudlag. Tar sista platsen i A-gruppen. Knapp favorit att nå täten igen.


12 Immortal Doc avslutade fint senast i semin och tog hand om fjärdeplatsen. Nu har man ett jättesvårt läge, men skulle det stämma lite med tempo och positioner så ser vi att han kan flyga fram den sista biten. Hästen blir i det närmaste ospelad, men har kapacitet för att skrälla.


3 Boscha Diablo vann sin semifinal före favoriten (5). Intrycket och insatsen var strålande. Stall Untersteiner har inget att klaga på och från ett fint läge är han en av de som är givna i striden.

Avd-3


Rank:


A: 12

B: 15-10-2-3-1

C: 6-5-8-7-4-14-13-9


Spets: 1 Mercenary

Rygg: 2 Rendez Vous


Loppanalys


12 Power Doc är en mycket kapabel häst som siktas mot Sylvesterloppet på nyårsafton. Han kommer med två raka andraplatser men nu är vi helt inne på att han har en god möjlighet att vinna det här stayerloppet. Det är visserligen 40 meters tillägg men det tror vi inte spelar någon roll över de tre varven. Tränaren och kusken Åke Lindblom låter tillfreds med både häst, distans och förutsättningar. Han är på tok för lite spelad och vi tvekar inte att ropa ut honom som omgångens bästa spik! Det får bära eller brista.


15 Ferrari Sisu är en stark häst som kan massor när han är på topp. Senast glänste han inte men det var också en comeback. Med loppet i kroppen borde han ha gått fram rejält. Här siktar även tränaren Conrad Lugauer mot just Sylvesterloppet på nyårsafton och poängterar att det är en etta längst upp i raden, alltså poäng krävs. Given utmanare till vår spikidé.


10 Grappa Boy har vunnit tre av de fem senaste starterna och sist på Jägersro satt han fast med krafter kvar. Distansen är varken en fördel eller en nackdel. Bra läge med springspår på tillägg då han kan lägga iväg bra i volt. Skulle det lösa sig så är han med långt fram.


2 Rendez Vous tog tre raka segrar i augusti och september men har inte fått till det i de två senaste starterna. Nu testar man igen efter att ha tränat på ordentligt. Distansen är en fördel men det är ett litet frågetecken för hur det är ställt med formen. Kusken Erik Adielsson lär göra ett försök att nå ledningen och vi tror han vill köra där då.


3 Dee Godfather var godkänd som fyra senast men desto bättre näst senast då han vann på Eskilstuna. Nu möter man tufft motstånd och är lite uppanmäld. Hästen kan öppna men allt talar för att kusken tar en lugn start och kör snällt. Behöver klaff och en del tur för att göra sig gällande.


1 Mercenary gjorde en helt okej insats senast efter en tävlingsfrånvaro. Innan dess tog han två raka segrar. Med loppet i kroppen tror vi han kommer vara förbättrad nu. Tränaren och kusken Jörgen Westholm vill också till ledningen och köra där, något vi tror är huvudscenariot. Oavsett blir det en fin resa och ska inte nonchaleras.

Avd-4


Rank:


A: 2-4-3

B: 10-1-5-6

C: 8-9-12-7-11


Spets: 2 Decision Maker

Rygg: 1 Aurelia Express.


Loppanalys


2 Decision Maker kommer med två raka segrar och vann väldigt enkelt från ledningen senast i semifinalen. Läget är perfekt och vi tycker hon ska ha en bra chans att strida om årgångssegern. Tränaren Stefan ”Tarzan” Melander låter väldigt optimistisk och då hon verkar bli rejält underspelad så vill vi varna för henne. Anmäld barfota fram men det kan bli barfota runt om banan tillåter det. Kusken Björn Goop lär servera henne ett fint lopp och vi tycker att hon får bli hela omgångens drag! Knapp favorit att ta hand om ledningen och där ökar hennes chanser.


4 Queen Belina är en läcker travare som kan öppna snabbt från start. Senast fick hon se sig besegrad från just den positionen av O’Mara Zon (3). Enligt tränaren var hon inte så hårt jobbad då och borde kunna vara ännu bättre nu. Hon duger väl i dessa sammanhang och från ett bra läge är hon en av de som ska räknas tidigt.


3 O’Mara Zon svarade för en mäktig insats när hon slog av Queen Belina (4) i semin, detta efter en tuff resa dessutom. Insatsen gav mersmak och kanske är det dags för Wäjersten och O’Mara Zon att äntligen ta den där segern i ett årgångslopp. Hon har varit med i samtliga finaler för de tre- och fyraåriga hästarna och nu är det sista chansen att vinna. Ska tävla med rycktussar och låser A-gruppen.


10 Joy Sisu vann tidigare i år Stochampionatet och då löste det sig helt perfekt. Nu får hon brottas med ett tufft utgångsläge då hon slutade trea i semifinalen. Avslutningen senast gillade vi och skulle det bli lite klaff och tempo på tillställningen, då kan vi se henne växla ner många igen. Stallet plussar för form.


1 Aurelia Express öppnade mycket snabbt i semifinalen och tog hand om ledningen, därifrån var det inget snack om att hon skulle vinna. Vi gillade insatsen och det såg ut som det fanns en del sparade krafter. Innerspåret på Eskilstuna är inte det bästa vilket kan bli en fälla. Kusken Mats Djuse lär göra allt för att hålla upp ledningen, men det blir inte lätt.


5 Cabaret Artist spurtade mycket bra senast i sin semifinal men kunde inte rå på vår tipsetta (2). Hästen har tagit stora kliv när hon tävlat barfota. Tränaren Daniel Redén låter väldigt nöjd och tror sin häst kommer leverera en stark insats. Slipper lång resa som tidigare när hon varit i Norge.


6 Jennifer Sisu är ett kapabelt sto som slutade tvåa i Stochampionatet i somras. Hon har varit på andraplats i flera storlopp och är värd att få ta en seger i dessa sammanhang snart. I semifinalen höll hon bra som trea från dödens och skulle allt klaffa perfekt är hon inte helt borta.

Avd-5


Rank:


A: 8-4-9

B: 3-2-5-7

C: 6-10-11-1-12


Spets: 4 Tearsinheaven

Rygg: 3 Farfars Dream


Loppanalys


8 H.C.’s Crazy Horse avslutade riktigt vasst och gick med full fart över mål senast på Solvalla, något som visserligen bara räckte till en femteplats, men som ändå gav mersmak. Tränaren Daniel Wäjersten är nöjd med hur han tagit loppet. Kommer han bara till från det besvärliga läget så tror vi han är tillräckligt bra att vinna ett sådant här lopp till låg procent.


4 Tearsinheaven galopperade senast men kom tillbaka bra efteråt och visade upp ett fint intryck trots missen. Stall Untersteiner plussar för träningen och vi tycker han är väldigt intressant nu. Favorit att ta hand om ledningen och den långa distansen är bara en fördel.


9 Excusez Moi galopperade i den senaste starten i september på Färjestad och har fått pusta ut lite efter det. Han är ny hos tränaren Daniel Wäjersten som verkar gilla intrycket i träning av hästen. Duger väl i klassen och lever han upp till gamla meriter så tror vi han ska duga långt. Stänger A-gruppen.


3 Farfars Dream kommer med flera fullt godkända insatser i bagaget och inför senast hade han varit borta efter en halsinfektion och fick inte det tuffaste loppet. Hästen kändes fin och borde ha gått fram med loppet i kroppen. Kan öppna från start och kusken Stefan Persson ska ladda lite från början. Amerikansk vagn och helstängt huvudlag.


2 Global Above All kommer med två raka segrar och såg jättefin ut vid segern senast på Bergsåker. Han skulle egentligen ha startat i ett lopp innan det här men då valde man att stryka honom för att han hostade. Hästen har stått över två jobb, något som oroar tränaren Daniel Wäjersten. Kapacitet för att vara med långt fram.


5 Declan fick inte sitt lopp senast och slutade bara sexa, men tränaren Conrad Lugauer var ändå nöjd med hur han kändes. Känns fin i träningen och distansen ska heller inte vara några besvär. Lugauer låter väldigt nöjd. Ska gå med amerikansk vagn och barfota runt om.


7 Ferox Brick vann mycket enkelt senast på Gävle, ett stort steg fram efter den bleka prestationen näst senast, då han ska ha varit sjuk. Han kommer oavsett att tävla med skor och skulle fler behöva göra det gynnar det honom. Skulle han komma rätt på det så kan det vara en rolig kantboll.

Avd-6


Rank:


A: 1

B: 2-3-4-9-10

C: 6-7-5-11-12-8


Spets: 1 Ester Degli Dei

Rygg: 6 Kitty Hawk


Loppanalys


1 Ester Degli Dei är en mycket fin treåring från Paul J P Hagoort som vunnit sju av åtta lopp. Det är tydligt att hon har något extra vilket också spelarna har förstått då hon blir stor favorit. I sin semi senast vann hon retfullt enkelt trots att hon fick göra grovjobbet. Snabb från start och måste räknas väldigt tidigt, särskilt från ledningen. Tränaren är naturligtvis optimistisk och hon blir ensam A-häst här.


2 Ninetta Boko är en häst med starka avslutningar, något hon fick visa senast i semin då hon vann. Enligt tränaren är det absolut toppform för dagen och från ett perfekt läge kan hon vara den som utmanar vår tipsetta. Får hon ett lopp i ryggar så kommer hon flyga fram den sista biten.


3 Adriatica kommer med två raka segrar och det råder inget tvivel om att det här är en väldigt bra häst. Från stallet säger man att hon tagit förra loppet väl och att hon ska vara ännu bättre nu. Blir väldigt hårt spelad och får ses som ett tunt garderingsstreck.


4 Elegance Kronos svarade för en grym prestation och avslutning senast till andraplatsen. Enligt tränaren var det hennes bästa lopp i karriären och formen verkar vara på topp. Tufft motstånd men hon är bra själv. Kan utmana om segern.


9 Queen of America gjorde ett mycket bra lopp senast efter att ha varit tvåa bakom ”omöjliga” Ester Degli Dei. Läger är helt okej för henne och enligt stallet ska formen vara intakt. Nu får man smyga med i ryggar, men skulle man ha turen på sin sida så tycker vi man ska hålla koll på henne. Blir helt ospelad.


Avd-7


Rank:


A: 2-3-1

B: 9-4-7

C: 6-10-11-12-5-8


Spets: 3 A Fair Day

Rygg: 1 Bedazzled Sox


Loppanalys


2 Staro Mack Crowe är en häst vi gillar väldigt mycket och som i princip aldrig gör ett dåligt lopp. Senast på Solvalla vann han trots en tuff resa och det är lite den här hästens signum. Tål att göra jobb och vill ogärna ge sig. Det ska ha funnits sparade krafter i mål trots den tuffa resan senast och nu ska han gå med amerikansk vagn igen vilket är intressant. Bra läge och vi tror mycket på honom igen. Får tipsettan!


3 A Fair Day imponerade väldeliga i semin då han bombade till ledningen från spår långt ut på vingen och enkelt kunde hålla undan. Betydligt bättre läge och favorit att på nytt nå ledningen. Amatörtränaren låter väldigt nöjd med förberedelserna och vi tror inte han är borta. Given i striden. Kusken Oscar Ginman kan hästen utan och innan och är själv en offensiv ”frontrunner”.


1 Bedazzled Sox avslutade strålande i sin semifinal och har nu ett innerspår bakom bilen i finalen. Formen ska sitta där och han tränar väldigt bra enligt Roger Walmann. Hästen är mycket snabb från start men det blir svårt att stå emot Fair Day i startrusningen. Löser det sig är han absolut en av de som kan vinna finalen. Troligen barfota runt om. Stänger A-gruppen.


9 It’s Peppertime var fin senast och avslutade strålande, något som räckte till andraplatsen. Det här är en häst både tränare och kusk håller väldigt högt och att han har kapacitet för att vara med långt fram är uppenbart. Läget behöver inte vara så tokigt och trots att motståndet är tuffast tänkbara så kan man inte räkna bort honom.


4 Miru Boko var mycket fin i semin då han slutade tvåa. Det är en stabil häst som alltid levererar starka prestationer. Han har utvecklats ytterligare i år och nu meddelar tränaren Timo Nurmos att han ska tävla barfota runt om för första gången. Bra läge och stämmer det så kan han dyka upp i striden.


7 Xanthis Harvey är en riktigt fin fyraåring från stall Daniel Redén. I fjol vann han Kriteriet och skulle han vara i toppslag, då går ingen säker. Senast avslutade han bra men det räckte bara till en fjärdeplats och därför är spåret tufft nu. Tränaren plussar för de senaste jobben och ska inte nonchaleras helt.